6/16/23

Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?

Her kadının benzersiz vücut tipine uygun elbise seçimi, istenilen şıklığa ulaşmanın anahtarıdır. Kum saati, armut, ters üçgen, dikdörtgen ve elma olmak üzere ana beş vücut tipi için uygun kesim ve renklerde elbiseler seçerek, kişisel stilinizi öne çıkarabilir ve güzelliğinizi vurgulayabilirsiniz.

Kadınlar doğası gereği güzel ve şık görünmeyi severler. Her ne kadar modayı takip etmek gereken şıklığı yakalamak için önemli olsa da bu her zaman tek başına yeterli olmaz. Güzel görünmenin yolu vücut tipine göre giyinmekten geçer. İstediğiniz şıklıktaki görünüme kavuşmak için öncelikli olarak vücut tipinizi tanıyıp elbise seçiminizi vücut tipinize göre yapmalısınız. Bir diğer alternatif ise çok beğendiğiniz trend elbiseleri vücut tipinize uygun olarak yorumlayıp  kombinlemelisiniz. 

 Vücut Tipleri Nelerdir? 

Her kadın güzeldir ve kendine has vücut tipine sahiptir. Yapılan araştırmalara göre 5 esas kadın vücut tipi vardır. Bunlar;

·  Kum Saati Vücut Tipi

·  Armut Vücut Tipi

·  Üçgen ya da Ters Üçgen Vücut Tipi

·  Dikdörtgen Vücut Tipi

·  Elma Vücut Tipi

Kum Saati Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Kum saati vücut tipine sahip kadınlar da kalça ve göğüs genişliği hemen hemen eşit bel, kalça ve göğüse oranla daha incedir. Bu vücut tipine sahipseniz üst bedeninizi saran, belinizin inceliğini vurgulayan ve vücut hatlarınızı ortaya çıkaran elbiseler tercih edebilirsiniz. Dökümlü ve bol kesim bir elbise tercih etseniz bile bir kemer veya kuşakla belinizin inceliğini ortaya çıkarıp daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz. Vücudunuzu saran örme midi elbiseler ile alta doğru genişleyen ve derin yırtmaçlı elbiseleri de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. 

Armut Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Armut vücut tipinde göğüsler kalçalara oranla daha dardır. Basenler geniş ve üst beden dar olan bu vücut tipine sahipseniz doğru elbise seçimi ile mükemmel bir görünüme  kavuşabilirsiniz. Bunun için elbise seçimlerinizde omuz kısmı geniş olan bel ve omzunuzu ön plana çıkaran elbiseleri tercih etmelisiniz. Armut vücut tipine uygun elbiseler V yakalı ve straplez elbiselerdir. Ayrıca kloş ve A kesim elbiseleri tercih edebilir ve belinizi ortaya çıkarmak için kemer gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz. 

Üçgen ya da Ters Üçgen Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Üçgen vücut tipinde omuzlar dar kalçalar geniş; ters üçgen vücut tipinde ise omuzlar ve göğüs geniş, kalçalar ve bel dardır. Bu vücut tiplerinde hoş görünmenin püf noktası vücut hatlarını dengeleyecek elbiseler seçerek vücuda göre giyinmektir. Eğer üçgen tipi vücuda sahipseniz, askılı elbiseler tercih ederek omuzlarınızı öne çıkarmalısınız. Ters üçgen vücuda sahipseniz de bele oturan aşağı doğru dökümlü  A kesim ve balık kesim elbiseler ile hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. 

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Dengeli ölçülere sahip dikdörtgen vücut yapısında bel kıvrımı yok denecek kadar az, kalça ve basenler de bel ile hemen hemen orantılı şekildedir. Bu vücut tipine sahipseniz elbise seçimi yaparken bel bölgenizi vurgulamalısınız. Bunu için kum saati vücut tipine benzer şekilde bel bölgesinde kemer veya kuşak gibi aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ayrıca bel oyuntulu elbiseler ve tulumlar da bel kıvrımının zarif bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bunların yanı sıra kruvaze ve bele oturan modeller ile asimetrik desenli elbiseler de bu vücut tipinde estetik bir görünüm oluşturur. Ayrıca tek renk ve yırtmaçlı elbiseler ile fırfır gibi detaylarla yaka kısmı abartılmış elbiseler de dikdörtgen vücut tipi ile son derece uyumludur. Bu tarz elbiseler kalça ve göğsünüzü ortaya çıkararak vücuda gerekli kıvrımları verir. 

Elma Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi

Elma vücut tipinde vücudun üst kısmı alt kısma oranla geniş, bel kıvrımı belli değil, kol ve bacaklar incedir. Elma vücut tipine sahipseniz alt bacaklarınızı açıkta bırakacak elbiseler tercih etmeniz doğru olur. Alt bacaklarınızı açıkta bırakmak vücut hatlarınızı dengeleyerek hoş bir görünüm yakalamanızı sağlar. Kalem kesim elbiseleri doğru parçalarla kombinleyerek vücut hatlarınızı doğru bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. Elbise boyunu midi olarak seçmek ve V yaka modeller tercih etmek elma tipi vücut tipinde daha feminen bir görünüme kavuşmanıza yardım eder. Öte yandan mini elbise giyinmekten hoşlanıyorsanız, bel kısmını tam sarmayan elbiseleri tercih etmek sizin için doğru olacaktır. 

Bu temel vücut tiplerinin yanı sıra farklı vücut tipleri de vardır. 

·       Kaşık Vücut Tipi

·       Çan Vücut Tipi

·       Sütun Vücut Tipi

·       Kadeh Vücut Tipi