1/16/23

Kalem Etek Kombinleri & Kalem Etek Tarzınızı Belirleyin

Kalem etek nerede giyilir, kalem etekler nasıl kombin edilir? gibi sorularınızın yanıtlarını bu yazımızda derledik!

Dar kesime sahip bir etek türü olan kalem etek, günümüzde pek çok kadın kullanıcı tarafından beğenerek giyilir. Kaleme benzer bir şekilde dar ve uzun oluşu sebebiyle kalem etek, bu ismi almıştır.

Kalem eteklerin ceketle tercih edildiği görülürken aynı zamanda farklı giysi türleriyle de kombin edilebilir. Eteğin dar kesim olmasından ötürü hareket kabiliyetini kısıtlamaması için arzu edildiğinde eteğin arkasına veya yanına yırtmaç detayı eklenir. Yırtmaç unsurunun yanı sıra, teni daha az gösteren bir detay olan piliden de yararlanılabilir.

Kalem Etek Nerede Giyilir?

Resmi veya gayri resmi mecralarda giyilebilecek kalem eteklerde kombin tercihleri, kişiden kişiye değişebilir. İlk çıktığı dönemlerde yalnızca resmi davetlerde ön plana çıkan kalem etek modelleri, şimdilerde pek çok ortamda kolaylıkla tercih edilebilir hale gelmiştir. Kalem etek, iş dünyası özelinde yaygın bir şekilde kullanılırken aynı zamanda günlük hayatta veya gece herhangi bir özel davette rahatlıkla giyilebilir.

Kışlık ve yazlık kalem etek kombinleri, günlük giyimde ve özel günlere yönelik şıklık yaratmada tercih edilebilir. Birbirinden şık tasarımlarıyla apayrı bir tarz oluşturmayı sağlayan kalem etek renkleri ve çeşitliliği, her zevke hitap eder. Farklı boy alternatifi bulunabilen kalem eteklerin pul ve payet işlemeli modelleri gece düzenlenen organizasyonlarda dikkatleri üzerinize çekmeyi sağlayabilir. Böylelikle iddialı ve şık tarzınızı daha havalı bir biçimde yansıtabilirsiniz.

Kalem Etek ile Hangi Giysiler Kombin Edilir?

Kalem etek kombin için farklı tarzda gömlek ve ceketler, çeşitli renkteki baskılı tişörtler veya püsküllü bluzlar kullanılabilir. Kumaş desen ve dokularıyla, aynı zamanda şık tasarımlarıyla geniş bir model skalasına sahip kalem etekler, iddialı görünümün daha da artmasını sağlar. Şifon, deri, keten, kot, penye, gabardin ve saten gibi pek çok kumaş türünden üretilmiş olan kalem etek modelleri; her mevsime yönelik alternatifleri kullanıcıların önüne cömertçe sunar. Kalem etekler aracılığıyla gerek spor gerekse de klasik bir tarz ortaya konulabilir.

Kalem etek gömlek kombin alternatifinde ise farklı türdeki her gömlek kullanılabilir. Saten, ipek ve şifon gibi farklı kumaş türlerinden üretilmiş dar veya bol kesimdeki gömlekler sayesinde zarif ve şık bir stil oluşturulabilir. Kalem etek gömlek kombinleri çok fazla seçenek sunması açısından iş hayatında sıklıkla tercih edilir.

Vücut tipine ve ölçülerine göre kalem etek uzun veya kısa boyutlarda tercih edilir. Uzun kalem etek modelleri sayesinde, bacak boyu daha uzun görünür ve kadınlar sıkça tercih eder. Uzun etekler, üzerine kısa bir mont giyildiğinde bambaşka bir şıklık kazandırır. Kalem eteğin her boyutuyla sağlanabilecek uyum, farklı kumaşlardan üretilmiş olan bileğe kadar uzun kalem etek modelleriyle de kolaylıkla yakalanabilir.

Kalem eteklerde en çok tercih edilen renk olarak siyah ön plana çıkar. Siyah kalem etek modelleri, hem daha asil bir duruş ortaya koyar hem de siyah diğer renklerle daha kolay bir şekilde kombin edilir. Bu bakımdan, siyah kalem etek kombinleri gece kıyafeti olarak ışıltılı bir çantayla ya da bluzla rahatlıkla kullanılabilir.

Kalem Etek ile Hangi Ayakkabı Kombin Edilir?

Kalem etekte giysi kombinleri açısından seçilebilecek zengin alternatifler, ayakkabı kombini açısından da aynı şekilde geçerlidir. Kalem etek altına ayakkabı kombini yapılırken spor ve günlük ofis şıklığı isteniyorsa sneaker veya uzun çizme giyilebilir. Kalem etek sayesinde yakalanan feminen tarz, seçilecek olan stiletto ayakkabıyla taçlandırılır. Etek kombinlerinizi siz de tarzınıza göre hazırlayarak stilinizi yansıtabilirsiniz.