1/16/23

Hollywood Yıldızı Gibi Poz Ver!

Sosyal medyada etkileyici fotoğraflar için dalgın bakışlar, hareketli anlar, yakın çekimler ve estetik sokak arka planlarını deneyin. Kendi açınızı keşfedin, doğal ışığı yakalayın ve etkileyici arka planlar seçerek samimi ve yapaylıktan uzak selfie'ler çekin.

Sosyal medyanın ön plana çıktığı günümüzde, fotoğraf çekimleri artık eskisi gibi sadece anı olarak kalması için değil başka amaçlar için de çekilmeye başlandı. Daha çok insanların, diğer insanlarla güzel anılarını ve ziyaretini gerçekleştirdikleri mekanlarda çekilmiş oldukları fotoğrafları paylaşmalarına evirildi. İnsanların çekmiş ya da çekilmiş oldukları fotoğraflarda sergiledikleri duruşlar ve pozlar da etkileyiciliği bir o kadar arttırdı. Bundan dolayı, sizler için, en sık kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram'da dahil olmak üzere diğer sosyal medya uygulamaları içinde paylaştığınız fotoğraflarda kullanabileceğiniz poz önerilerini derledik.

Instagram Poz Önerileri

Instagram'da fotoğraf paylaşırken şu an Instagram'da popüler olan pozları ele alabiliriz.

Uzaklara Atılan Bakış:

Yüz profilinizin ön plana çıktığı bir fotoğraf çekilmek mi istiyorsunuz? Uzak mesafelere atacağınız dalgın ve düşünceli pozlar eşliğinde yüzünüzü de ön plana çıkararak fotoğraf çekilebilirsiniz. Işığın geldiği noktaya doğru yüzünüzü dönebilirsiniz. Bu işlem bazı güzel yüz detaylarınızla birlikte sizi daha fotojenik biri olarak gösterecektir. Üstelik arka planda güzel bir manzara da varsa siz, arka plandaki manzara ve size vuran ışık üçlemesinden çok güzel fotoğraf kombinleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Hareket Saçan Pozlar:

Özellikle kadınlar için poz önerilerinden birisi de kuşkusuz anlık çekim ile spontane bir biçimde yakalanmış olan pozlardır. Eteğinizi, saçınızı savurun, yürüyün, zıplayın, gülümseyin hatta kahkahalar atın. Çektiğiniz fotoğraflar bir o kadar içten ve özgün olmalı ki fotoğrafa bakan insanlara samimiyetinizi hissettirebilesiniz.

Yakın Çekimler:

Bazı detayları daha ön plana çıkarmak mı istiyorsunuz? Örneğin gözlerinizin rengi, makyajınız, takılarınız ya da en basitinden yüzünüzdeki çiller. Bunun için yakın çekimler yapabilir ve daha fazla yakınlaştırmak istediğiniz detayları kolaylıkla ön plana çıkarabilirsiniz.

Sokakların Estetikliğini Kullanın:

Çoğu zaman tarihi güzelliklere ev sahipliği yapan estetik binalara denk geliriz. Bu tür zamanlarda binanın önünde yer alan kaldırıma oturup bağdaş kurabilir, binayı inceliyormuş gibi poz verebilirsiniz. Ekstradan bina ile bütünleşerek birbirine benzer kombinler oluşturabilir ve binayı referans gösterebilecek pozlar verebilirsiniz.

Squat Hareketi Yaparak Verilebilecek Pozlar:

Squat egzersizi yapıyormuş gibi verebileceğiniz pozlarla fotoğraflarınıza sportif bir hava katmanın yanında karizmanızı ve estetikliğinizi de ön plana çıkarabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda popüler olan bir ayağı öne çıkarma pozu ile daha dikkat çekici fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Selfie Poz Önerileri:

Selfie çekilirken saçın duruşu, ışığı yakalamak, ellerin duruşu gibi durumlar ön plana çıkar. Özellikle selfie çekimleri adına aranan bahsedeceğimiz poz önerileri, kadınların bu alanda daha etkileyici pozlar vermesine olanak tanır.

Kendi Açınızı Keşfetmek:

Özellikle kendinizi hangi açıdan daha güzel bulduğunuzu keşfetmelisiniz. Buna göre kamerayı hangi açıdan tutacağınızı bilebilir ve daha etkileyici pozların temelini atmış olursunuz.

Işığın Yolunu Takip Etmek:

Işığın yüzünüze vuruyor olması, Instagram poz önerilerinde de bahsettiğimiz gibi büyük bir önem arz ediyor. Işığın geldiği noktayı keşfedin, ışık konusunda da tavsiyemiz yapay ışıklardan daha çok ay ışığı, güneş ışığı gibi doğal ışıkları tercih etmeniz.

Etkileyici Bir Arka Plan:

Etkileyici bir arka plan seçmek selfie çekimlerinde oldukça etkilidir. Bir manzara fotoğrafı olabilir, evinizde bulunan hoş bir köşe olabilir ya da en basitinden çiçekler. Etkileyici bir arka plan seçmek, düz bir arka plandan ziyade daha etkileyici bir fotoğraf ortaya koymanızda yardımcı olacaktır.

Yapaylıktan Uzak Durun:

Selfielerinize gülümseyerek sıcak dokunuşlar ekleyebilirsiniz elbette ya da vereceğiniz pozlarla samimiyet kurabilirsiniz fakat asıl önemli olan bu pozları ne kadar samimi bir dille aktardığınız. O yüzden olabildiğince yapaylıktan uzak durmalısınız.