1/16/23

En İyi Ofis Kombinleri İle Fark Yaratın

Aktif çalışan kadınlar için her gün şık ve özenli bir görünüm elde etmek, kendine güven ve stil sahibi olmanın bir göstergesidir. Ofis ortamına ve kişisel tarza uygun, rahatlık ve şıklığı bir arada sunan kıyafet seçimleri, gün boyu rahat etmenizi sağlarken stilinizi de yansıtır.

Gün boyu çalışan aktif kadınlar, giyim tarzları ile daima göz önündedir. Ne giydiği merak edilen, hangi parçayı hangi parçayla kombinlediğine bakılan kadınlardansanız her gün özenli olmak zorundasınız. Farklı parçaların uyumunu sağlamak her zaman kolay olmasa da belli tarzı benimsemek seçim yapmaya yardım eder. Ne giydiğini bilen kadınlar kombinleriyle fark yaratarak parmakla gösterilirler. Giyime özen göstermek özgüveni de beraberinde getirir.

Ofis ortamı denince akla bazen ciddi bir ortam, bazen de salaş giyime olanak veren rahat bir mekan gelir. Ofisin bağlı olduğu sektörün ne olduğu da giyim tarzına yön verir. Yaratıcı olunması gereken rahat ofis ortamlarında renk çeşitliliğine imkan vardır. Buralarda, birbiriyle uyumlu değilmiş gibi görünen renkleri kolayca bir arada giyebilirsiniz. Disiplinli olunması gereken ofis ortamlarında ise daha çok gri, kahverengi ve siyah gibi koyu tonlar giyilir. Renk sınırlaması olmasa da pastel tonlarının en çok tercih edilen renkler olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Stilinizi Yansıtın

Her sabah özenle giyinip çıkmak kolay değildir. Stilinizi yansıtan özenli kıyafetleri seçerek birbirine uydurmanız gerekir. Size hangi parçaların uyup hangilerinin uymayacağını bilmek alışveriş yapmanıza da yardım eder. Ruhunuza hitap eden parçaları seçerek oluşturduğunuz dolabınızdan parçaları seçerek giymek ilk aşama olacaktır. Ana renkler olarak siyah, gri ve beyazı aldığınızda parçaların uyumu çok da zor olmaz.

Ofis elbiseleri denince akla dar kesim modeller gelir. Kışlık ofis kombinlerinin önde gelenleri arasında olan triko elbiseler bot ile de giyilebilir. Tercihe göre uzun veya mini olabilen elbiseler ofis giyimi için oldukça uygundur.

Önce Rahatlık

Ofis hayatında gün içinde stresli zamanlar geçirebilirsiniz. Oradan oraya koşturmanız, işleri yetiştirmeniz gereken iş yaşamında kıyafetleriniz sizi rahatsız etmemeli. Bedeni sıkan modelleriyle sizi rahatsız eden kıyafetlerle gün boyu iyi hissetmeniz mümkün olmaz. Mevsimine uygun olarak giyilmeyen bir kazak da bir an önce eve gitme isteği oluşturabilir. Dışarıda hava nasıl olursa olsun ofiste aynı havayı hissetmeyebilirsiniz. Genelde klimalı olan ortamlarda mutlaka bu düşünülmelidir.

Rahatlıkla birlikte şıklık yakalama niyetindeyseniz spor bir elbiseyle spor ayakkabı da giyebilirsiniz. Düz tabanlı ayakkabılar, her zaman ofis ortamında olmayan zaman zaman sahada olması gerekenlerin tercih ettikleri ayakkabılardandır. Ofisinizde ayakkabı kuralı yoksa nasıl rahat ediyorsanız öyle giyebilirsiniz.

Etek Ceket Uyumu

İş hayatında makam sahibi olan kadınlar, en çok etek ceket şıklığını severler. Kadın ofis kombinleri aranırken birçok özgün seçenek bulunabilir. Vücuda tam oturan bir ceketin içine düz bir bluz giyerek kloş bir etekle kontrast yaratabilirsiniz. Renk tonları olarak grinin birçok tonu ve siyah önde gelir. Etek ve ceket gri iken bluz olarak siyah giyilebilir. Kombine eşlik edecek çanta ve ayakkabı da yine siyah olacaktır.

Aynı renkte ceket ve etek giyildiğinde sade ve şık aksesuarlar kombinle uyum sağlar. Daima fönlü saçlarla birlikte kalın bukleler ofis giyim kombinlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Son zamanların popüler ürünleri arasında olan tek parça ceket elbiseler stil sahibi kadınların gardıroplarında olan kıyafetlerdendir. Kısa kollu siyah bir elbise üzerine ekose ceket giyilerek sıkı bir topuz yapılabilir. Siyah tonlarındaki hafif bir makyajla tamamlandığında günün yıldızı siz olursunuz.

İnce Topuklu Ayakkabılar

Topuklu ayakkabılar kadına yakışan, şıklığa şıklık katan unsurların başında gelir. Giydiğiniz siyah deri bir pantolonla mükemmel uyum sağlayabilen siyah topuklu ayakkabı iş hayatında en çok tercih edilen parçalardandır. Aynı kombine dar bir gömlek veya triko kazak eşlik edebilir.