11/17/23

2024 Yılının Rengi ve 2024 Moda Trendleri

2024 yılında moda dünyasını apricot crush rengi ve doğal tonlar domine ederken, minimalizm ve rahatlık ön planda tutuluyor. Hem yaz hem kış sezonunda pastel tonlar, vatkalı parçalar ve doğaya dönüş teması trendleri belirlerken, her sezonu kapsayan şık kombinlerle kendinizi ifade etme özgürlüğü sunuyor.

2024 Yılının Rengi ve 2024 Moda Trendleri

Geçmişten ilham alarak yeni trendler ortaya koyan moda sektörü, her sene sevilen renkleriyle ön plana çıkıyor. Modaya yön veren markaların oluşturduğu koleksiyonlar, pek çok markaya da ilham kaynağı oluyor. Bu sayede 2024 yılına ait kıyafetler ve aksesuarlar yön modanın kalbine doğru yön değiştiriyor. Siyah ve beyazın gücünü kaybetmediği 2024 yılında, ara renk tonlarının da ön plana çıktığı görülüyor. Yeni sezon renkleri ve trendleri sizler için bir araya getirdik. 

2024 Yılının Rengi

WGSN ve Coloro’nun yüksek ölçekli tahminlerinden yola çıkarak 2024 yılı rengi: apricot crush’dır diyebiliriz. Apricot crush rengi, son 2-3 senedir pek çok renk stratejisti tarafından öneriliyor. Üstelik Stine Goya ve Valentino gibi ünlü modacıların defilelerinde de yer alıyor.

Apricot crush renk tonu, sonbahardaki yaprakları hatırlatıyor. Diğer yandan tatlı renk tonuyla enerjik ve onarıcı bir iz bırakıyor. 3500'den fazla renk paleti içerisinden seçilen apricot crush renginin hem kış hem de yaz mevsimi için oldukça ideal olduğu söylenebilir. Bu nedenle 2024 yılında her ay daha fazla ivme kazanacağına inanılıyor.

●      2024 yaz renkleri

2024 yılının rengi bej olarak da belirlenebilir. Bej rengi sade ve doğal görünümüyle kadınların beğenisini toplar. Bej renkli kıyafetlerinizi, blazer ceketler, pantolonlar veya gömleklerle rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Üstelik gösterişli aksesuarlarla da birlikte eşsiz bir uyum yakalar. Bu nedenle tarzını öne çıkarmak isteyen özgün kadınların bir numaralı tercihidir. 

●      2024 kış renkleri

Milano Moda Haftası’nda gösterime çıkan kıyafetler, trend renklerin belirlenmesinde oldukça önemlidir. 2024 yılının kış renkleri arasında apricot crush, limon yeşili ve lila gibi doğal renk pigmentlerini de sayabiliriz.

Apricot Crush ile Yapılabilecek En Şık Kombinler

2024 moda trendleri birbirinden güzel renk tonlarıyla ivme kazanır. Apricot crush rengiyle 2024 yılının modasına uygun pek çok kombin tasarlamanız mümkündür. Apricot crush bir ceketi, beyaz kot pantolonla kombinleyebilirsiniz. Üstelik minimal takılar ve küçük el çantasıyla birlikte şık dokunuşlar yapmanız da mümkündür.

Yaz aylarında enerjinizi yansıtmak ve yıldız parçanızla öne çıkmak istiyorsanız tek renk apricot crush kombinler yapabilirsiniz. Apricot crush renkli etek bluz kombinini özel günlerde şık bir ayakkabıyla tamamlayabilirsiniz. Bu sayede hem enerjik hem de iddialı bir duruş sergilemeniz mümkündür.

Apricot crush rengiyle bir kış kombini yapmak istiyorsanız bluz ve momjean parçalarından yararlanabilirsiniz.  Apricot crush renkli bluzları, açık mavi pantolonlarla ile bir arada kullanarak modaya uygun bir kış kombini oluşturmanız mümkündür. Dilerseniz krem rengi bir kaban giyebilir, rahatlık ve şıklığı bir arada yakalayabilirsiniz.

2024 Yılının Yaz ve Kış Moda Trendleri

2024 yılının yaz ve kış moda trendlerinde minimal parçaların ve rahat giyimin ön plana çıktığı söylenebilir. Moda trendlerini yakalamak istiyorsanız ön plana çıkan renkleri, tarzınıza uygun parçalarla kombinleyebilirsiniz.

2024 kış ayına özel moda trendlerinde pastel tonlara ve şortlara karşı bir yönelim olduğu görülüyor. 1900'lü yıllara atıfta bulunan pek çok kıyafet, Jil Sander, Missoni gibi modacıların defilelerinde boy gösteriyor. Bu defilelerde özellikle pastel maviler, turuncular ve mango tonları ön plana çıkıyor. Siz de 2024 gardırobunuzu pastel tonlara sahip parçalarla doldurabilir, trendleri yakalayabilirsiniz. Doğaya dönüşü simgeleyen renklerle doğal kombinler oluşturmanız mümkündür.

2024 yılında moda trendleri arasında vatkalı ve volanlı parçaları görmek de mümkün. Kaliteli bir duruş sergileyen vatkalı ceketleri, denim pantolon veya dar kesim eteklerle kombinleyebilirsiniz. Trend parçaları modaya uygun aksesuarlarla bir araya getirerek, dinamik kombinler oluşturmak mümkündür. 2024 yılının trend aksesuarlarında ise daha çok minimal eşyaların ön plana çıktığı görülür. Minimal çantaların ve nostaljik saatlerin dikkat çekeceği bir yıl sizi bekliyor olabilir!