5/8/23

2023 Yılı İçin Burcunuza Göre Elbise Seçim Rehberi

Her burcun kendine özgü karakteri, moda tercihlerine de yansıyor; Koç'un enerjisi kırmızı ve bordo ile, Balık'ın zarafeti ise mavi ve şifon detaylarla öne çıkıyor. Kendi burcunuzun stilini keşfedin ve günlük kombinlerinizde yıldızınızın parlaklığını yansıtın!

Bütün burçlar güzel ve bütün kadınlar da kendine has bir tarza sahip. Ancak kendimize göre burçlara yakıştırdığımız parçalarla sizlere burca göre elbiseler ve burca göre kombinlerden oluşan elbise seçim rehberi hazırladık. 

Koç Burcu Kombin Önerileri

Zodyak’ın ilk burcu olarak bilinen koç burcu, gücü seven, enerji dolu, iddialı bir burçtur. Bu yüzden de koç burcu kombinleri sıradan parçalardan değil, çarpıcı ve özgün parçalardan oluşmaktadır. Liderliği kadar tutkulu olmasıyla da bilinen koç burcuna göre elbiseler, genellikle kırmızı ve bordo tonlarında tercih edilir. Burcunun özelliği olan cesareti her alanda yansıtmayı seven koç burcu, kombinlerinde vücut hatlarını belli eden elbiseleri ve pantolonları, bol yırtmaçlı etekleri, daracık bluzları kullanır. Günlük yaşantı içerisinde bile koç burcu kombinleri her zaman dikkat çekici renklerden ya da desenlerden oluşur. 

Boğa Burcu Kombin Önerileri 

Rahatlıklarına düşkün oluşlarıyla bilinen boğa burçları, kombinlerinde de her zaman rahatlığı ön planda tutar. Bu yüzden boğa burcu kombinleri rahat, şık, salaş ve cool parçalardan oluşur. Kombinlerini rahatlıktan ödün vermeyecek şekilde oluştursalar da dikkat çekmeyi unutmazlar. Toprak elementinin temsilcisi olan boğa burcu kombinlerinde genellikle kahve ve yeşil tonları kullanılır. Rahat tarzlarını kaliteli ürünlerle oluşturan boğa burcu göre kıyafetler dar olmayan elbiseler, uçuşan geniş etekler ve bol paçalı pantolon gibi parçalardan oluşmalıdır.

İkizler Burcu Kombin Önerileri

Her zaman enerji dolu olmaları ile tanınan ikizler burcu, kombinlerinde de bu enerjiyi canlı renkler ve parlak aksesuarlar ile yansıtır. Değişken ruhunu tarzına yansıtan ikizler burcu, kombinlerinde basic tişörtler kullansa dahi parlak veya uçuk parça ile şık görünüm kazanmayı başarır. Rengarenk elbiseler, etekler ve pantolonlarla oluşan kombinler ikizler burcunu en iyi şekilde yansıtacaktır.

Yengeç Burcu Kombin Önerileri 

Zarifliğin ve romantizmin temsilcisi olan yengeç burçları, havalı görünmeyi ve beğenilmeyi seven burçlardır. Bu yüzden kombinlerinde genellikle şık, ilgi çekici ve eski moda kıyafetleri yeni yorumlarla değiştirdikleri parçalarla oluştururlar. Yumuşak pazen kumaş elbiseler, tül ve dantel detaylı eteklerden oluşan kombinler yengeç burcunu en iyi şekilde yansıtır. Yengeç burcunun rengi, anaç ruhunu tarzına yansıtabileceği soft renkler; beyazın tonları ve gümüş tonlarıdır.

Aslan Burcu Kombin Önerileri

Özgüveni yüksek ve iddialı görünmekten asla çekinmeyen aslan burcu, moda anlayışlarını da bu yönde şekillendirir. Girdiği her ortamda dikkat çekmeyi seven aslan burcu kadınları, kombinlerinde pahalı ürünler kullanmalarıyla öne çıkar. Metalik ürünler, leopar desenli ve taşlı kıyafetler, transparanlar tam da aslan burcunu yansıtır. Özgüvenlerinin yüksekliğini her daim kombinlerinde dekolteli bluzlar, mini etekler ve parlak renklerle gösterirler. Tüyler, ışıltılar ve dekolteden oluşan mini bir elbise, altın aksesuarlar ve kürk ile tamamlanmış bir kombin ‘’ ben aslan burcuyum’’ diye bağıracaktır. 

Başak Burcu Kombin Önerileri

Düzen ve titizliğe her alanda önem veren başak burçları tarzlarında da bunları önemser. Genellikle takım şeklinde giyinmeyi seven başak burcu, kombinlerinde net ve düzenli bir görünüm yansıtır. Alt üst uyumuna dikkat ettikleri için kombinlerini ikili takımlarla oluştururlar. Kıyafetlerini sade renklerde tercih ederken; etek, elbise veya ceketlerin üzerlerine oturacak şekilde olması onlar için çok önemlidir. Basic bir gömleği kendi dokunuşları ve aksesuarlarla şık bir tarza ulaştırmayı en iyi şekilde başarabilecek burç, başak burcu diyebiliriz.

Terazi Burcu Kombin Önerileri 

Modayı yakından takip etmeyi seven terzi burçları, abartıya kaçmayacak şekilde dikkat çekmeyi sever. Genellikle mini elbise veya etek giymeyi sevseler de kombinlerinde abartılı dekolteyi sevmezler. Açık mavinin tonları ve açık pembe terazi burcunun rengidir. 

Akrep Burcu Kombin Önerileri

Çekici ve tutkulu akrep burcu için seksi kıyafetler; derin yırtmaç ve dekolteler harika bir seçimdir. Siyah ve bordodan oluşan koyu renkli kombinler aslan burcunun ruhunu en iyi şekilde yansıtır. Baştan sona simsiyah parçalardan oluşan kombinleri severler. Bunun yanında transparan detaylı bluzlar, elbiseler; deri ceketler en çok tercih ettikleri parçalardır. Bordo ve mor rengini siyah saten ve parlak pantolonlarla kombinlemek tam da akrep burcunun işidir.

Yay Burcu Kombin Önerileri

Gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seven özgür ruhlu yay burcu tarzına da bu ruhunu yansıtır. Yırtık kotlar, mom jeans’ler, salaş bluzlar, croplar yay burcu için uygun seçimlerdir. Farklı tarzları bir araya getirmeyi seven yay burcunun rengi mordur. Mor renginden oluşan kombinlerini rahat, şık ve sportif kıyafetlerle oluştururlar. Özgür ve dinamik tarzda elbiseler, etekler ve pantolonlar yay burcu kadınına çok yakışacaktır. 

Oğlak Burcu Kombin Önerileri

Garantici bir yapıya sahip ve doğallıktan yana olmayı tercih eden oğlak burcu, kombinlerini genellikle tek renkten oluşan elbiseler, sade etekler, minimal desenli gömlekler ve zarif bluzlar ile oluşturmayı tercih eder. Modası geçmeyen parçaları seçmeyi seven oğlak burcu için blazer ceketler ve klasik beyaz tşörtler vazgeçilmezdir. Kahve tonları ve grinin tonları oğlak burcunun rengidir. Şıklık ve sadelikten oluşan moda anlayışları ile ciddi ve havalı bir oğlak burcu yaratırlar.

Kova Burcu Kombin Önerileri 

Özgür yapılarını tarzlarına da yansıtan kova burçları genellikle kafasına uygun giyinmeyi seven kişilerin burcudur. Eski tarzlarda parçalar kullanmayı sevmezler; yeni trendlerden oluşan parçalar ile  kombinlerini oluştururlar. Dikkat çekmek gibi bir niyetleri olmasa da yaratıcı kombinler oluşturarak dikkatleri üzerlerine çekmeyi başarırlar. Asimetrik kesimli etekler ve uzun elbiseler kullanmayı severler. Kova burcunun rengi özgürlüğü yansıtan mavi rengidir. Mavi renkten oluşan salaş  görünümlü ve rahat kombinler kova burcu için harika bir seçimdir. 

Balık Burcu Kombin Önerileri 

Zarifliği, kibarlığı ve duygusallığı ile tanımlanan balık burcu, giyim tarzlarında da bu özelliklerini yansıtır. Genellikle dikkat çeken kıyafetleri tercih etmeyen balık burçları kombinlerini sade parçalarla oluşturmayı tercih ederler. Su grubundan olan balık burcunun rengi mavidir. Fırfırlı, dantelli ve puantiyeli kıyafetler tam da balık burçlarına göredir. Mavi renk balık burcunu temsil etse de kombinlerini her rengin yumuşak tonlarıyla oluşturmaya çalışırlar. İpek kumaş ve şifon kıyafetleri kombinlerinde sıkça kullanırlar.