1/13/23

A Kesim Etek Nedir? A Kesim Etek Hangi Vücut Yapısına Uygundur?

A kesim etekler, her vücut tipine uygun, zamansız şıklığıyla gardıropların vazgeçilmez parçasıdır. Mini, midi ve maxi boylarıyla her ortama uyum sağlayan bu etekler, özellikle 2020 yazında tasarımcıların favorisi olmuş, kombin özgürlüğü sunarak her tarza hitap edebilir.

A kesim etek (A line skirt), mini ve maxi eteklere alternatif oluşuyla ve feminen görüntüsüyle romantik stilini yansıtmak isteyen eden kadınların sıkça tercih ettiği bir modeldir. Her sezonun modası olsa da özellikle 2020 yaz sezonunda tasarımcıların favori modellerinden biri olmuştur. Ayrıca retro tarz giyinmeyi sevenler için harika bir tamamlayıcıdır. Birçok kişiye hitap edebilen cezbedici bir seçenek olsa da hatalı kullanım oluşursa boyu, bilhassa bacak boyunu olduğundan kısa gösterebilir.

A Kesim Etek Nedir?

Adını A harfinden alan A kesim eteklerde bel kısmı dardır ve kesim aşağıya doğru A şeklinde iner. Mini, midi ve maxi olarak farklı boyları mevcuttur. Açık ya da kapalı giyim tarzını benimseyen her kadın bu eteği tercih edebilir. Hem iş yerleri hem özel davetler hem de günlük yaşamda zarif bir dokunuşu vurgulamanın en ergonomik seçeneği diyebiliriz.

A Kesim Etek Hangi Vücut Yapısına Uygundur?

Armut ve elma vücut tipine sahip kadınlar, a kesim eteklere yönelebilir. Armut vücut tipinde bel hattı vurgulanarak bacaklardaki fazlalıkları kapatmak gerekir, bu da a kesim etek modelleri ile mümkün olabilir.

Elma vücut tipinde ise göbek ve bacak bölgesinin daha kalın olması sebebiyle A kesim etekler uygun bir seçim olabiliyor. Yine bel hattı öne çıkarılarak bacak ve gövde göz ardı edilebiliyor.

Yalnız bacak boyu kısa olanların uzun kesim (maxi) eteklere yönelmesi pek tavsiye edilmez, bacağın çoğunu kapattığı için daha uzun bacak boyu olan kişilerin tercih etmesi önerilir. Kısa bacak boyuna sahip veya kısa boylu kadınlar için ise a kesim midi etek ya da mini etek daha kullanışlı olacak ve ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

A Kesim Etek Kombin Önerileri

Öncelikle şunu söylemek gerekir; A kesim etekler üstten aşağıya doğru bollaştığından, kombinlenen bluz uzunsa eteğin içine sokmak, çıkmamasına dikkat etmek gerekiyor. Aksi durumda kişiyi kısa ve kilolu gösterebilir.

İlkbahar ve yaz ayları için kısa kollu ve boyu kısa bluzlarla kombinlenebilir, göbeği açık crop modeller de özellikle son yıllarda çok fazla öne çıkmaya başladı. A kesim etekler için de gayet uygun bir görünüm yaratır ve geçiş dönemlerindeki daha serin zamanlar için ayrıca kot ceket giyerek de tamamlanabilir. Babet ve sandalet de ayakkabı seçimi için uygun olacaktır.

Yaz aylarında kırmızı, pembe, sarı, yeşil, mavi ve turuncu gibi renkler tercih edildiğinde daha canlı, dinamik ve enerjik bir ruh yaratmak işten bile değildir.

Kış ve sonbahar ayları için düşünürsek A kesim etekleri çizme ve triko kazaklarla; özellikle gömlek üzerine giyilen v yaka kazaklarla kombinlemek şık bir görünüm yaratacaktır.

A kesim eteğin yanı sıra A kesim elbiseler de aynı tarza sahip olan ve kombin için zaman kaybetmek istemeyen kadınlar için bir seçenektir. Gardropların kurtarıcı parçaları olan A kesim elbiselerin üst bölümü daha dardır; bedeninizde vurgulamak ya da saklamak istediğiniz bölgeler olduğunda doğru seçilen bir parça ile istediğiniz görünümü elde etmek oldukça kolaydır. Her kıyafette olduğu gibi, şık bir görünümü yakalamak için kullanılan kumaş ve desen yine önemini korur. Bele takılan kemerler gibi tamamlayıcı aksesuarlar ile de yaratmak istenilen imaj güçlendirilir.