1/16/23

Modası Geçmeyen Kıyafetler, Aksesuarlar ve Trendler

Zamansız stil, modası geçmeyen parçalar ve sofistike bir görünümle kendini gösterir. Küçük siyah elbise, kot ve tişört ikilisi gibi klasiklerle sade ama etkileyici kombinler yaratılabilir. Nötr renkler ve kaliteli malzemeler, her daim şık ve özgüvenli bir tarz sunar.

Bazı kadınlar sanki kombin yapmakla uğraşmamışlar gibi basit parçalarla bile her zaman havalı, sofistike ve şık görünürler, kelimenin tam anlamıyla zamansız bir tarz yayarlar. Taşıdıkları parçalar sanki her zaman iyi görünecekmiş gibi bir his yaratırlar. İşte bu; zamansız stilde ustalaşmanın gücüdür. Kıyafetlerinizde veya aksesuar seçiminizde kendi stilinizi yaratmak, modası geçmeyen kıyafetler ve aksesuarlar taşımak, sizi katılacağınız davetlerde, iş yerinizde veya günlük yaşamda bir adım öne taşır.

Modası Geçmeyen Kombin Önerileri

Gardırobunuzda ne kadar uzun süre durursa dursun zamansızlığını koruyacak, sizi kombin yapma derdinden kurtaracak birtakım parçalar bulunuyor mu? İşte her daim kendi modanızı yansıtabilen o parçalar için bazı ipuçlarını sizler için derledik:

Sofistike bir kolaylık; küçük siyah elbise

Sofistike ve aynı zamanda havalı olmanızı sağlayan bu parça; çok para harcamadan da sizi zarif ve zamansız bir stile yönlendiriyor. Nötr bir renk olan siyah, etrafındaki diğer her rengin üstüne geçerek gözleri sizin üzerinize çekecektir. Sade bir makyaj ve eğer kısa değillerse topladığınız saçlarınızla tamamladığınız bu stil, size kendinizi eksiksiz ve “tamamlanmış” hissettirir. Çünkü her şeyden önce, moda; hislerinizle ve sizinle ilgilidir. Siyah elbiseler ceket, mont gibi farklı üstlerle kolayca kombinleyebilirsiniz.

Basit ama havalı; kot ve tişört ikilisi

Uğraşılmamış şıklık denilince akla gelen ilk iki parça. Gardırobunuzda her zaman basic tişört bulundurun. Harika bir tişört demek; içi belli olmayan, gurur verici bir tişört demektir ki kaliteli bir tişört, zamansız bir tarz için çok önemlidir. Zamansız parçaların en çok bilineni ve hepimizin de gardırobunda bulunan kot pantolon ise giyim tarzınıza ve vücut şeklinize uygun, yırtık veya aşınma izi olmayan nötr bir pantolon olmalı. Narin aksesuarlarla kombininizi tamamlayabilir, sivri topuklu ayakkabı, mokasen veya klasik spor ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Her Zaman Moda Olan Kıyafetler

Modada son trendleri takip etmek, gardırobunuzu da tamamen trendlere göre düzenlemek eminiz ki çok zevklidir. 3 ay içinde modası geçecek bir trend hızlı moda dediğimiz kısa süreli periyot için iyi olsa da, biz; mükemmel, uzun ömürlü ürünlerle dolu bir dolaba sahip olmayı hedefliyoruz. Ayrıca çok fazla trend denerseniz ve tarzınızda da tecrübesizseniz, zamanla çok yönlü olmayacak uyumsuz parçalardan oluşan bir gardıropla karşılaşacaksınız.

Her Zaman Nötr Renkler Kullanın

Örneğin, boxy blazer giymeyi seviyorsanız ancak kıyafetinizin uzun ömürlü olmayacağından endişe ediyorsanız, baskılı veya neon renkli bir versiyon yerine ten rengi veya siyah boxy bir blazer tercih edin. Bir trendi zamansız stile entegre etmenin daha kolay yolu olan, trendin ılımlı bir versiyonunu ve ideal olarak nötr renkli bir versiyonunu almak, işinize yarayacaktır.

Nötr renkler; siyahlar, lacivert, ten rengi, beyazlar ve basit baskıları seçmek anlamına gelir. Görünümünüze biraz renk katmak isterseniz rengi, kombininizde bulunabilecek fular, aksesuar gibi bir parçada uygulamak daha uygun olacaktır.

Nötr renkte, bisiklet yaka kaşmir bir kazak, oversize olmayan balıkçı yaka bir kazağınız gardırobunuzda mutlaka bulunmalı.

Bir diğer olmazsa olmaz parça ise gömlek. Gardırobunuzda hem bedeninize tam oturan bir gömlek hem de büyük boy bir gömlek bulundurun.

Geniş paçalı bir pantolon. Çoğu vücut şekli için gurur verici bir parçadır ve asla modası geçmez.

Mevsim geçişlerine göre kumaş tercihlerinizi rahat hissettiğiniz bir şekilde belirleyin. Pantolon geniş paçalı ve gevşekken, kazağınızı tamamen sıkı tercih edebilirsiniz. Bu; monokrom, daha zamansız bir kıyafet oluşturmak ve stilinizi daha cool hale getirmeye yardımcı olur. Bu parçaları kombinlemek sizin hayal gücünüze kalmış!

Farklı Giyim Tarzlarına Göre Kıyafet Kombinleri

Birçok farklı giyim tarzından gardırop dostu birkaç kombin sizler için derlendi. Stilinizi oluşturmak tamamen sizin hayal gücünüze kalmış olsa da birbirine tamamen zıt iki giyim tarzı örneğimizi inceleyip kombininiz için ilham edinebilirsiniz!

Parizyen Tarz Kombini

Parizyen tarz zarafet ve şıklık denilince ilk akla gelen giyim tarzıdır. Parizyen kıyafet modasının iki önemli kuralı var; sadelik ve rahatlık.

Trenç kot; Parizyen kombinin olmazsa olmazı. Paris yağmurlu bir şehir olduğu için, trençkot bu stilde önemli bir yere sahip. İmza bir Parizyen sitili için bir de gardırobunuzda çizgili kazak veya tişörtleri bulundurun. Bu kazakları rahat ve normal kesim bir kot pantolon veya midi etekle tamamlayın.

Ayakkabı olarak yüksek topuklu veya koşu ayakkabısı kullanmayın. Makosen, balerin tarz veya Retro bir sneakerla kombini tamamlayın. Tüm eşyalarınızı taşıyabilecek kadar büyük bir klasik çanta seçin, Parizyen tarzınızda sırt çantası sakın kullanmayın. Sırt çantası, turist olduğunuzu belli eder. Yaz aylarında büyük ve klasik bir gözlükle kış aylarındaysa bere ve atkıyla kombini tamamlayın.

Eklektik Tarz Kombini

Uyumsuz parçaların uyumu olarak da tanımlanan bu karma giyim tarzında farklı parçaları beraber kullanarak görünümünüzü tamamlayın. Eklektik bir stil yaratmak istiyorsanız, bunu yapmanın en kolay yolu renktir. Kırmızı ve mor gibi normalde uyuşmayan renkleri özgürce kullanın. Parlak aksesuarlar kullanmaktan kaçınmayın. Büyük küpeler, katmanlı kolyeler ve cesur bileklik yığınları, bir kıyafeti gerçekten sıradandan olağanüstüye çevirebilir.

Çok sayıda desen ve dokuya sahip parlak renkli bir çanta, görünümünüzü şık ama eklektik hale getirmenin anahtarı olabilir. Çantanızın renklerinin kıyafetinizdeki renklerle eşleşmemesi, kombininizin kötü olduğu anlamına gelmez. Çantanızı görünümünüze renk katmanın bir yolu olarak düşünün ve kombininiz konusunda endişelenmeyin. Moda trendlerini takip edin ve bu trendleri uyumsuz hale getirin. Eklektik tarzınızı tamamlamak için ayakkabıda da cesur olun.

Modası Geçmeyen Aksesuarlar

Zamanı olmayan ve her dönemde rahatlıkla kullanabileceğiniz aksesuarlarla kombininizin son dokunuşlarını yapabilirsiniz. Stilinize ek olarak takacağınız aksesuarlar bir süre geçtikten son sonra stilinizin imzasını oluşturabilirler. Gardırobunuza elbette gösterişli takılar, “ben buradayım” diyen çantalar, cesur tasarım ayakkabılar bulundurabilirsiniz ama modası geçmeyen aksesuar stili oluşturmak için bundan kaçınmalısınız.

Zamansız bir görünüm yaratmanın en kolay yolu, gardırobunuzu daha basit ve kaliteli tutmaktan geçer.