1/13/23

Parizyen Nedir? Parizyen Tarzı Nasıl Uygulanır?

Parizyen stili keşfetmeye hazır mısınız? Fransız kadınlarının zarafetini ve doğallığını yansıtan bu tarz, sadeliği ve şıklığı bir arada sunuyor. Modanın başkenti Paris'in ruhunu taşıyan Parizyen stili, gösterişten uzak duruşu ve özgün parça seçimleriyle dikkat çekiyor. Zamansız parçalar, doğal tonlar ve rahat kesimlerle oluşturulan kombinler, Parizyen kadınının hayata bakış açısını yansıtıyor.

Parizyen Ne Demek?

Moda sektörünün popüler kavramlarından biri olan parizyen stil, belirli bir yaşam tarzını yansıttığı için insanların hayatına dokunur ve son günlerde de sıkça karşımıza çıkar hale gelmiştir.

Modanın başkenti Paris’te doğan bu tarz, tüm dünyaya yayıldı ve ülkemizde de oldukça benimsendi. Fransız kadınlarının olmazsa olmazlarından biri olan ve Parisian olarak da bilinen bu stilde şıklık çok önemsense ve gösterişli bir hava yaratsa da aslında sadelik hakimdir. Fazla göz yormayan parçalar tercih edilir, bu nedenle uygulamada oldukça titiz davranılmalıdır. Parizyen stilin temeli, kumaş pantolonlar, ceketler ve bluzlardan oluşur. Bu parçalardan oluşan sade ve doğal bir giyim tarzı benimsenerek de göz alıcı bir şıklık elde edilebilir. Kısacası özenilmemiş havası veren, salaş ve günlük kıyafetlerin şıklıkla harmanlanması olarak özetlenebilir.

Minimal ve uğraşsız parçaların baskın olduğu parizyen, belirli bir yaşam tarzını, bakış açısını yansıtır ve kombinler de buna göre şekillenir. Bu stilde temel amaç, sadece bir kıyafet kombini oluşturmak değil de hayata karşı tutumun, fikirlerin kıyafet seçimlerine yansıması olarak yorumlanabilir. Parizyen fikri, merkezine rahatlık, doğallık ve sadeliği alır. Fikrin tarza yansıması da aynı oranda doğallıkla hayat bulur.

Parizyen ( Parisian) Stil Nedir? Nasıl Uygulanır?

Paris gibi ihtişamlı bir coğrafyadan geldiği için aşırıya kaçabilecek bir tarz zannedilebilir ancak bu algının aksine yalınlık mottosu ön plandadır. “Parizyen nasıl bir stildir?” sorusunu bu motto kesinlikle cevaplayabilir. Bu stilde fazla göze batan aksesuarlar veya direkt dikkat odağı olabilecek dekolteler yer almaz. Ana amaç, bir şeyleri abartı ile maskelemek değil, kişinin yaşam tarzını anlatmaktır. Tam da bu sebeple Parizyen stilini uygulamak oldukça kolaydır.

Stil olarak Parizyen’i benimseyen bireylerin gardırobunda daha çok değerli kumaşlardan oluşan ve abartıya yer olmayan parçalar mevcuttur. Yapılan kombinlerde tek parça öne çıkarılır ve çanta, takı, kemer gibi aksesuarlarla tamamlanır.

Tabii ki konu sadece aksesuarlarla bitmiyor; saç ve makyaj konusunda da tutarlılık önemlidir. Çok renkli bir makyaj, bu stile uygun değildir hatta makyaj yapmayı tercih etmeyenler çoğunlukta bile olabilir. Hafif tonların kullanıldığı, dudakların parlatılarak vurgulanmadığı bir makyaj ve sıradan bir saç stiliyle tamamlanabilir. Saçlarda kuaförden çıkmış gibi bir görüntü ya da kusursuzluk gözetilmez, bu konuda da rahat ve doğal bir tutum segilenir.

Peki stiliyle dikkat çeken bu Fransız kadınlarının gardırobundaki vazgeçilmez parçalar hangileridir? Detaylarını bir sonraki başlıkta inceleyeceğiz.

Parizyen Stil için Vazgeçilmez Parçalar

Parizyen giyim tarzında gardırobun olmazsa olmazı parçalar vardır. Örneğin; ressam şapkası oldukça yaygın bilinen sembollerdendir. Renkli düz tişörtler veya sade ve az çizgili tişörtler kullanılabilir. Daha ciddi bir görünüş ve biraz hareket istiyorsanız tişört yerine gömlek tercih edilebilir. Her kesimden bireyin tercih edebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği gömlekler, tüm parçalarla kombinlenebilir; kot ya da kumaş pantolon... Tamamen sizin beğeninize kalmış.

Daha çok ciddi etkinlikler için tercih edilen ceket ise farklı kombinlerle günlük olarak da kullanılabiliyor. Genelde kumaş pantolon ya da kalem eteklerle kullanılan ceketler, mini elbiseler ve kot pantolonlarla da gayet güzel bir ikili oluşturabiliyor.

Alt giyimde ise kumaş ve kot pantolonlar sıklıkla kullanılır. Ayakkabıda yüksek topuklulardan uzak durmakta fayda vardır; spor ayakkabılar ve sandaletler Parizyen stille daha uyum içindedir.