1/13/23

İnternetten Elbise Alırken Beden Seçimi Nasıl Yapılır?

İnternetten elbise alırken doğru beden seçimi, memnuniyetinizi ve rahatlığınızı doğrudan etkiler. Vücut ölçülerinizi dikkatli bir şekilde alarak, markaların beden tablolarını inceleyip size en uygun bedeni seçerek online alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

İnternetten elbise alırken beden seçiminin nasıl yapıldığı doğru ürüne ulaşmanızı sağlayacaktır. Elbise beden seçiminde önemli olan şey her koşulda ortama uygun seçilmiş kıyafetlerle kendinizi en iyi şekilde hissettiğiniz gibi giyinmenizdir. Kendinizi daha iyi ve konforlu hissedebilmeniz için de gerekli olan elbisenin kendi bedeninizle uyumlu olmasıdır. Elbise beden ölçüsü için dikkat etmeniz gerekenleri ve önerileri yazımızın içeriğinde bulabileceksiniz.

Beden Ölçüsü Nasıl Alınır?

Beden ölçünüzü doğru bildiğinizde yalnızca kıyafetin üzerinizde nasıl duracağını değil aynı zamanda nasıl konforlu ve iyi hissedeceğinizi de bilmiş olursunuz. Vücut ölçülerinizden daha büyük elbiseler giymek sizi hareket anlamında kısıtlar ve özensiz bir duruş sergilemenize yol açabilir. Bununla birlikte vücut ölçülerinizden küçük elbiseler giymek cildinizin nefes almasını engelleyip vücut sağlığınızla ilgili problem oluşturabileceği gibi üzerinizde emanet gibi gözükmesine neden olabilir. Tercih edeceğiniz elbiseler için ölçü almak ve ona göre giyinmek ise size özgüven sağlar ve bakımlı gözükmenize yardımcı olur.

Elbise beden ölçüsü elbisenizin vücudunuza tam olması için önemli ve gereklidir. Beden ölçünüzü doğru bilmek size konfor alanı sunar ve karar verirken zorlanmadan seçim yapabilmenizi sağlar. Elbise ölçüsü bilginizle internetten yapacağınız elbise modelleri, etek modelleri, pantolon modelleri, gömlek modelleri, triko modelleri, dış giyim gibi kıyafet alışverişlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Göğüs, Bel ve Basen Ölçüleri

Göğüs, bel ve basen ölçüleri en temel beden ölçüleridir. Doğru ölçüm sonucu için üç bölge için de en geniş alandan ölçüm yapmalısınız. Göğüs ölçüsü için, ölçüm aletinizi göğsünüzün en geniş noktasından başlatarak göğsünüzün çevresini ölçmelisiniz. Bel ölçüsü için, ellerinizi belinize koymalı ve elinizin bulunduğu noktadan bel çevrenizi ölçmelisiniz. Basen ölçüsü için ayakta durup bacaklarınızı birleştirmeli ve ölçüm aletinizi kalçanızın en geniş noktasından başlatarak baseninizin çevresini ölçmelisiniz.

Göğüs, bel ve basen ölçülerinizi kendi başınıza alabileceğiniz gibi herhangi birinden yardım isteyebilirsiniz. Kol, bacak sırt gibi bölgelerinizin ölçülerinin doğru olması için birinden yardım istemeniz daha uygun olacaktır.

Beden ölçünüzün doğru sonuçlar vermesi için nefesinizi tutmamalı ve göğsünüzü şişirmemelisiniz. Ayakta, dik durarak ve bacaklarınızı birleştirerek yapacağınız ölçüm genellikle doğru sonuçları verecektir.

Yaptığınız tüm ölçümler sonucunda ulaştığınız bedeni referans alarak bir cm veya daha az bir uzunluk ekleyerek alacağınız üründe dar gelme veya sıkma problemleri yaşamanın önüne geçebilirsiniz.

Göğüs, bel ve basen ölçüleri en temel beden ölçüleri olduğundan belli kısa bir aralığı temsil eder. Yaptığınız ölçümler sonucu bu aralıkta olup olmadığınıza karar vermelisiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Öneriler

Vücut ölçülerinizi not ederken kullanacağınız ölçüm aletini düzgün tutmalısınız. Ölçüm aletini doğru şekilde kullanmadığınızda yanlış ölçüm sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Ölçüm sonuçlarının birebir olmaması durumu genellikle kendi başınıza yaptığınız ölçümler sonucunda ortaya çıkabilir. Bunun için yakınınızdaki herhangi birinden yardım almanız bu problemi ortadan kaldıracaktır.

Beden ölçümü için size yardımcı olan birisi olduğunda dikkat etmeniz gereken kendini kasmadan doğru bir duruşla ölçüm yapılmasına izin vermenizdir. Aksi halde üzerinize tam oturmayan yanlış beden kıyafetleri alabilmeniz mümkün.

Markalar elbiselerini modeller üzerinde sergiler ve model vücut ölçüleri ile aynı ölçülere sahip olmadığımızda elbisenin görünüşü bizde farklı olabilir. Bundan dolayı ürün bedenine ek olarak model ölçülerini de dikkate almayı unutmamalısınız.

Elbise beden seçimi için ölçüm yaptığınızda iki beden arasında kalıyorsanız genellikle alt bedeni almanız önerilmektedir. Beden ölçüsünde üst giyim ve alt giyim ölçülerinin değişiklikler gösterebileceğini unutmamalısınız.

Doğru bir ölçüm ile beden ölçünüze ulaştığınızda ve buna göre kıyafetler tercih ettiğinizde size özel hazırlanmış gibi hissedeceğiniz kıyafetlere ulaşabilirsiniz.

Beden Tablosu

Vücut ölçülerinizi öğrendikten sonra alacağınız kıyafetin hangi beden olması gerektiğine karar verebilirsiniz. Alacağınız kıyafetlerin sayfasında genellikle o ürüne ait ya da genel bir beden kılavuzu bulunur. Bu beden kılavuzuna bakarak kendi ölçülerinize göre hangi bedeni tercih etmeniz gerektiğini bulabilirsiniz.

Beden tablosundan yararlanmak size uygun kıyafet seçiminde bulunmanıza yardımcı olacaktır. Alacağınız ürün sayfasında bulunan ürün beden ve model ölçülerine dikkat etmeyi unutmayın.