1/16/23

2022 Yılına Damga Vuracak Renk Trendleri

2022 yılının moda renkleri arasında Atlantik mavisi, orkide pembesi, mango sorbe, tereyağı sarısı, fuşya, ateş kırmızısı ve parlak yeşil öne çıkıyor. Bu renkler kombinlere canlılık katıyor.

Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri göz önünde bulundurularak, giyim sektöründe de bu alanda birçok gelişme yaşanmıştır. Senenin moda renkleri, kadınların en çok araştırdığı konular arasında yerini alır. Her kadın, yılın moda renkleri konusunda gerekli bilgi sahibi olduktan sonra kombinlerini şekillendirmek ister.

Her yıl uzmanlar tarafından yapılan yoğun AR-GE çalışmaları neticesinde moda renkler belirlenir. Renkler, kadınların alışveriş alışkanlıklarına doğrudan etki eder. Bu yılın moda rengi seçimi ile giyim alışkanlıklarınıza bambaşka bir boyut kazandırabilirsiniz. 2022 yılının moda renklerini aşağıdaki başlıklarımızda bulabilirsiniz.

Atlantik Mavisi

Bu yılın moda renkleri arasında önemli bir yere sahip olan renk, Atlantik mavisidir. Atlantik mavisinin ortama güvenilirlik duygusunu yansıttığı bilinir. Bu nedenle her yılın moda renkleri arasında mavi ve türevlerinin yer aldığı gözükür. Özellikle moda kategorisinin ilkbahar koleksiyonlarında Atlantik mavisi ağırlıktadır. Huzurlu, yumuşak ve akıcı bir renk olan Atlantik mavisi ile kendinizi her daim rahat hissedebilirsiniz. İç mekân kıyafetlerinde bu rengi tercih edebileceğiniz gibi günlük kıyafetleriniz için de seçiminizi Atlantik mavisinden yana kullanabilirsiniz.

Orkide Pembesi

Orkide, ilkbahar ve yaz dönemini simgeleyen bir çiçektir. Orkide pembesi de bahar ve yaz aylarında tercih edeceğiniz kıyafetleri çok özel bir boyuta taşır. Bunun yanında söz konusu renk dengeli ve zengin bir renktir. Her alanı canlandırmaya yardımcı olan orkide pembesi, insanlarda iyi duygular uyandırdığı gibi her daim pozitif kalmayı da sağlar. Kıyafetlerde bol miktarda ya da küçük detaylarda bu yılın rengi olan orkide pembesinin kullanıldığını görebilirsiniz. Günlük ve özel davetlerinizde kullanabileceğiniz kıyafetlerinizde bu rengi tercih ederek ortamın ambiyansını değiştirebilirsiniz.

Mango Sorbe Rengi

Bu senenin trend renkleri arasında önemli yere sahip olanlardan biri de mango sorbe rengidir. İnsanların ruh hallerinde iyimser esintiler bırakan bu renk ile katıldığınız ortamda farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Tropik bir ortama adım atan bir ruh haline bürünmek istiyorsanız bu rengi tercih edebilirsiniz. Ruh halinizi yükseltmek ve enerjinizi artırmak için bu rengi spor ve günlük kıyafetleriniz için düşünebilirsiniz.

Tereyağı Sarısı

Bu yılın modası içinde tereyağı sarısı rengi de özel bir yere sahiptir. Son yıllarda popülaritesi artan sarı renk, bu ton ile kullanıcıya bambaşka bir duruş kazandırır. İlkbahar ve yaz koleksiyonlarında doyurucu ve besleyici bir hava yaratan bu renk tonunu günlük ya da arkadaş ortamında tercih edeceğiniz kıyafetleriniz için düşünebilirsiniz. Tereyağı sarısının kombin oluşturmada sizlere geniş alternatifler sunacağını göreceksiniz.

Fuşya

Bu yılın rengi kategorisinde yer alan göz alıcı renklerden biri de fuşya fedoradır. Pembenin parlak bir tonu olan bu rengin iç açıcı özelliğinden istifade ile ofis şıklığının yanında özel gün ve geceleriniz için de kıyafet seçimi yapabilirsiniz. İddialı bir renk olan fuşya fedora, pantolon ceket takımlarında sıklıkla kullanılan renklerden biridir. Pantolon ceket kombininizi yine aynı renk ya da beyaz bir gömlek ile çok daha göz kamaştırıcı bir kombine dönüştürebilirsiniz.

Ateş Kırmızısı

Kırmızının koyu tonlarının kullanıldığı ateş kırmızısı rengi, her yıl olduğu gibi 2022 yılının da favori renklerinden olabilir. Elbise ya da pantolon gömlek kombinlerinizde bu rengi tercih ederek koyu kırmızının iç açıcı ve enerjik özelliğinden istifade edebilirsiniz. Bu renk seçimi ile bulunduğunuz ortama da pozitif bir hava katabilirsiniz. Ateş kırmızısının ortamdaki esintisinin çevrenizde bulunan herkese yansıdığını göreceksiniz.

Parlak Yeşil

Parlak yeşil de 2022 moda renkleri arasında özel bir yere sahiptir. Özellikle ilkbahar ve sonbahar kıyafetleriniz için tercih edebileceğiniz bu renk seçimi ile kombinlerinizi hareketlendirebilirsiniz. Özellikle üst giyim ve kaban seçiminde bu rengin yaygın olarak tercih edildiği bilinir. Siyah bir kumaş pantolon ile parlak yeşil bluzunuzun son derece uyumlu bir kombin oluşturduğuna şahit olabilirsiniz. Renklerin pozitif enerjisinden istifade ile bulunduğunuz ortama farklı bir ahenk kazandırabilirsiniz.